divendres, 23 de setembre del 2011

Twitter, un altre món

Dijous dia 22 a classe de GTIC vam començar novament mirant diferents blocs de companyes, per així aprendre a millorar tant el contingut com l'estructura i la presentació d'aquests, ja que ens estem iniciant en el món dels bloggers i no tenim gaires nocions sobre el tema.

En aquesta classe el Jordi també ens ha introduït en el món de la xarxa social twitter: ens ha ensenyat el seu twitter com a  exemple i la gent a la que segueix i la que el segueix. També hem aprés altres coses com a fer servir els hashtags, la diferència entre twittejar o retwittejar, a citar persones, etc.
Seguidament ens ha recomanat que ens féssim un compte de twitter, i així ho he fet, i és el següent: http://twitter.com/#!/iriaa93. Encara no tinc molt clar com funciona, però aviat començaré a indagar-hi i a seguir a diferent gent tant del meu entorn personal com d'altres relacionats amb l'educació.

dimecres, 21 de setembre del 2011

El llenguatge i les llengües

El llenguatge és la capacitat que tenim els éssers humans per a comunicar-nos mitjançant la paraula. Aquest està compost per una sèrie de signes que a través del seu significat permeten la comunicació i l’expressió entre els éssers humans.

A través del llenguatge podem ordenar les percepcions de l'entorn, tot el que ens envolta ho organitzem de tal manera que tota la varietat de percepcions queda reduïda a un número limitat de tipus d'objectes i de tipus de fenòmens, així ens es molt més fàcil comunicar-nos. Una altra part important que ens aporta el llenguatge és la constitució del pensament i la possibilitat de permetre el discurs abstracte a diferents nivells. El llenguatge és indispensable com a suport de la memòria i ens permet l'auto expressió, ens permet dialogar amb nosaltres mateixos i reflexionar sobre la nostra pròpia experiència.

Per acabar cal dir que el llenguatge és el medi d'expressió més extens que els humans posseïm.


-Quina és la diferència entre el llenguatge i la llengua?

Hem definit el llenguatge com el principal medi d'expressió dels éssers humans, doncs la llengua va vinculada a ell. Tot llenguatge està concretat per una llengua, aquesta realitza una funció en la formació de la identitat personal La llengua és la manera que nosaltres utilitzem pe a comunicar-nos. Aquesta té un paper molt important en la formació de la nostra identitat personal: depenent del lloc on visquis, de la procedència, o daltres factors externs, es parlarà una llengua o una altra.



TUSON, J. (1984). Lingüística. Barcelona: Barcanova (p.45-50)

Delicious

A la classe de GTIC d'avui ens hem creat un compte de Delicious.
Per a qui, com jo fins ara, no sàpiga què és Delicious, explicaré breument quina és la seva definició i funció:
És un servei de gestió de marcadors socials online. Dit d'una altra manera, és un lloc web que permet agregar i compartir (amb altres usuaris d'aquest servei) els links que solem guardar ens els navegadors, per així tenir-los en qualsevol lloc i moment disponibles, sense córrer el risc d'oblidar-nos-en. Per a més informació sobre el funcionament d'aquest lloc web:



El meu compte és www.delicious.com/iriasc. Aquí hi aniré agregant algunes webs treballades a classe, que tinguin relació amb alguna de les assignatures del semestre o inclús webs d'interès personal, ja que trobo que és una eina fàcil d'utilitzar i útil per a qualsevol àmbit.

dilluns, 19 de setembre del 2011

Bloc i web 2.0

Per començar aquesta entrada explicaré que és un bloc: 
Un bloc és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que creu pertinent.
 
Bloc: creació i ús
 Hi ha moltes eines de manteniment de blocs que permeten administrar tot el weblog, coordinar, esborrar, o reescriure els articles, moderar els comentaris dels lectors, etc., d'una forma molt senzilla. Actualment la seva manera d'ús s'ha simplificat tant que gairebé qualsevol usuari és capaç de crear i administrar un bloc personal.

Les eines de manteniment de weblogs es classifiquen en:
  • Aquelles que donen una solució completa d'allotjament, gratuïta (com Blogger).
  • Aquelles solucions consistents en programari que, en ser instal·lat en un lloc web, permeten crear, editar, i administrar un bloc, directament al servidor que allotja el lloc (com WordPress). Aquest programari és una variant de les eines anomenades Sistemes de Gestió de Contingut (CMS), i molts són gratuïts. 
La barreja dels dos tipus és la solució plantejada per WordPress.

Les eines que proporcionen allotjament gratuït assignen a l'usuari una adreça web (per exemple, en el cas de Blogger, l'adreça assignada acaba en "blogspot.com"), i li proveeixen d'una interfície, a través de la qual es pot afegir i editar contingut.

Un programari que gestioni el contingut requereix necessàriament d'un servidor propi per ser instal·lat, de la manera com es fa en un lloc web tradicional. El seu gran avantatge és que permet control total sobre la funcionalitat que oferirà el blog, possibilitant adaptar totalment a les necessitats del lloc, i fins i tot combinar-lo amb altres tipus de contingut.

La web 2.0: s’associa a les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col·laboració dins el World Wide Web. exemples: xarxes socials, wikis i blocs. Per damunt de tot hi ha comunicació, i per tant, s'estableix una estructura de la informació més horitzontal i democràtica.
Permet als usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; no com als llocs web no interactius, on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació.

diumenge, 18 de setembre del 2011

Setmana 1

Després d'aquests primers dies d'adaptació i també de classe i algun que altre treball, les primeres sensacions que m'emporto d'aquest període d'estudis que tot just estic començant són molt bones. A classe ens han fet veure la gran importància que té aquesta professió que hem escollit i quin és el principal paper dels mestres d’educació infantil en la societat: educar.
Amb molta il·lusió ara toca seguir treballant i rendir al màxim.

Benvinguts!

Hola sóc l'Iria Sánchez Cousillas, estudiant de primer curs del Grau d'Educació Infantil a l'Universitat Ramon Llull, Blanquerna. Ens han demanat que ens féssim un bloc per a poder compartir informacions sobre els temes que treballem a classe i així ho he fet. A partir d'aquí, i comparant la meva informació amb la dels altres blocs de les companyes i el company de classe, espero poder treure el major profit per a estudiar durant tot el curs.

Espero que aquest bloc us sigui d'interès i utilitat.

Iria.