divendres, 25 de novembre del 2011

Prezi

Dijous 24 de novembre vam basar la classe de GTIC en el programa Prezi. És una aplicació de presentació online i una eina narrativa, que utilitza un únic llenç en comptes de diapositives tradicionals i separades, i on a partir d’una metàfora visual podem desenvolupar un concepte.

Els textos, imatges, vídeos o altres objectes de presentació són posats en un llenç infinit i presentats ordenadament en marc presentables.

Seguidament trobareu el prezi que he creat explicant, segons el meu punt de vista i utilitzant una metàfora visual, que és aquest programa. Que és un prezi?


Primera sessió de recitacions

A la classe de COED (Comunicació Oral, Escrita i Digital) d'avui divendres 25 de novembre hem començat amb les recitacions de poesies.
Primerament la Rosa Soler, professora que imparteix l'assignatura, ens ha donat ànims a totes aquelles que havíem de recitar, dient-nos que aquest exercici és de gran valentia i que aquest és un aspecte que té en compte.

A continuació hem realitzat uns exercicis de relaxació i vocalització, que recomano ja que m'han servit d'ajuda a l'hora de recitar, són els següents:
En primer lloc hem fet tres respiracions profundes per tal de relaxar-nos, en seguidament ens hem assegut correctament, és a dir, amb l’esquena recta i els dos peus tocant al terra de forma paral·lela, i per acabar hem fet un exercici d’articulació molt senzill, el de posar-se un llapis a la boca i parlar fent mobilitzar molt més la llengua per tal d’aconseguir una bona vocalització. Després d'això hem començat les recitacions entre les quals es trobava la meva.

Per acabar la sessió hem fet una ullada a alguns dels blogs de les meves companyes i aquests són els ítems a millorar:

  • Hem de col·locar la data i el mes de cada sessió a l'entrada.
  • Cal concretar els aspectes esmentats  a l'entrada i aprofundir-hi amb reflexions o ampliacions.
  • Evitar els errors ortogràfics.
  • A l'hora de posar noms ho hem de fer amb el permís de la persona i amb el cognom.
  • Hem d'utilitzar un llenguatge estàndard.
  • Fer servir un llenguatge estàndard
  • Una bona forma de fer ressaltar o donar importància a alguna idea és utilitzant diferents lletres i colors, a més a més les entrades han de tenir altres suports com imatges, vídeos, presentacions, etc.

divendres, 18 de novembre del 2011

Històries amb relleu

Visió perifèrica d'una escultura

 

Dimarts 15 de novembre, el segon dia de la setmana d'activitats extraordinàries (SAE), vam anar a una exposició del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Aquesta exposició, titulada Històries amb relleu, estava destinada a nens d'entre 4 i 6 anys i constava d'una visita guiada i un taller d'expressió corporal.

 

 

 

 



Diferents tipus de pedres
La guia del museu ens anava fent la visita com si fóssim nens d'aquesta edat, per tant vam fer totes les activitats que ells solen dur a terme durant aquesta exposició. Ens ha explicat els principals materials dels quals estan fetes les escultures que hem anat veient, com poden ser fang, pedra, fusta, ferro, etc, hem comprovat les textures dels diferents tipus de pedres, treballant els punts de vista, observant la manera de fer les escultures, etc i alhora hem anat fent diferents jocs relacionats amb cadascun d'aquests elements.


Al acabar la visita, hem anat a una altra sala on hem dut a terme el que haviem après mitjançant una sèrie d'exercicis i jocs.

Crec que ha estat una bona experiència per a nosaltres i que és una bona opció per les escoles el portar als alumnes a aquest tipus de sortides creades especialment per als més petits.

 

Les fotografíes són de la meva companya Mireia Alegre.


dimecres, 16 de novembre del 2011

Sortida Natupark

Dilluns 14 de novembre vam realitzar una activitat a l’aire lliure de la matèria d’educació física. Vam anar al Natupark, un jardí de cordes situat a Cerdanyola del Vallès.
Natupark és un nou concepte d'activitats a l'aire lliure, que combina diversió i aventura en un entorn natural. Consta d'un conjunt d'instal·lacions sobre els arbres que inclouen jocs que combinen habilitats, destresa i aventura, com per exemple: tirolines, lianes, troncs oscil·lants, ponts de xarxa... L'objectiu que es pretén assolir és gaudir dels circuits, educant i aprenent.

Vam arribar allà a les 9.45h, molt impacients per a començar l'activitat i especulant sobre com podia ser: "difícil, fàcil, arriscada..." l'ambient era d’intriga, ganes i entusiasme.
Primer vam fer una visita ràpida al jardí de cordes per els nens i nenes petits. L’alçada màxima d’aquest circuit és 1,5 metres, durant tot el circuit hi ha "la línia de vida" (corda vermella on van els dos mosquetons) on els nen/a va contínuament lligat per a una seguretat màxima juntament amb un arnés de cos sencer (recull l’esquena i passa per les cames). És una bona activitat per a realitzar on els nens/es amplien i milloren la seva base motriu, activitat que també estimula la part afectiva dels nens i nenes.

Després d'aquesta introducció vam començar l'activitat. Els adults portàvem un arnés només de cintura, recollint també les cames amb un mosquetó específic per els trams de tirolina i dos senzills per anar subjectes a línia de vida. Aquesta no era contínua, ja que hi havia trams en els que havíem de treure un mosquetó i enganxar-lo a la següent línia, per això portàvem dos, per estar sempre ben agafats.
Ens van fer una explicació ràpida del funcionament del circuit i dels mosquetons i varem fer el circuit petit per anar agafant la pràctica i destresa.


Un cop acabada la practica, ens vam separar per grupets, segons la dificultat amb la que volíem començar. Les companyes amb les que anava i jo vam començar pel circuit taronja, un dels més difícils juntament amb el que després vam començar, el vermell i el negre, amb el qual volíem finalitzar l'activitat.

Al principi totes anàvem amb molta precaució però poc a poc ens vam deixar anar. Vam tenir molta mala sort perquè quan estàvem fent el circuit vermell va començar a ploure i els troncs relliscaven molt, i vam haver de suspendre l'activitat.
circuit taronja

circuit taronja

circuit vermell

Va ser una bona experiència poder gaudir d’aquesta activitat amb les meves companyes. Crec que va ser una activitat molt profitosa ja que, a més de treballar la part física, vam treballar la part emocional, controlant els nervis, pors o inseguretat com de vegades podies sentir. És una activitat positiva també per a infantil ja que potencia la base motriu, adquirint destresa i altres habilitats en els diferents trams i ajuda a dominar i controlar el seu cos, la percepció de l'entorn, controlar la força, agilitat... Una experiència conjunta, on el nen/a aprèn a recolzar, animar, ajudar al company i a superar les seves pròpies dificultats en un entorn natural.