dijous, 27 d’octubre del 2011

Video i educació

Avui 27 d'octubre a classe de GTIC hem parlat del llibre "Vídeo y educación" del qual havíem de llegir el primer capítol.
Hem comentat els diversos apartats d'aquest, tot i que ara ja una mica antiquat, interessant llibre, però hem destacat l'apartat en que parla de la diferència entre els dos hemisferis del cervell: l'hemisferi esquerra, que regeix la part dreta del cos, i l'hemisferi dret, que regeix la part esquerra. Les diferències més rellevants entre aquests les hem anotat en el següent quadre:


Hemisferi  esquerra
Hemisferi dret
Controla la part dreta del cos
Controla la part esquerra del cos
Treballa d’una forma més racional
Treballa d’una forma més sensorial
Li correspon el desenvolupament lineal, lògic i racional del pensament, les operacions d’anàlisi i sintaxis, la percepció dels esquemes significatius i la disposició ordenada de les seqüències. (Funcions lligades al llenguatge i a l’abstracció).

Funcions com el reconeixement immediat dels rostres, la distinció i el record de les formes, discriminació d’acords musicals i reconstrucció mental de conjunts a partir dels seus fragments. (Funcions espacials no-verbals).
Més sensibilitat pel visual.
Més sensibilitat per l’acústic.
És el dominant, intel·lectual i analític
És secundari i del repòs
Llegir un text: anàlisi gramatical i lògic. Ens arriba informació, continguts, conceptes...

Veure una imatge: operació sintètica. Ens arriben sensacions.


Després de realitzar aquest quadre hem parlat dels vídeos que projecten a les escoles dirigits als alumnes, que és també un apartat del capítol de "vídeo y educación". Segons Joan Ferrés, l'autor del llibre, hi ha dos tipus de vídeos:

- Els vídeo motivador, on hi ha text, és molt visual i t'aporta sensacions que se't graven a la ment, com per exemple:



- Els vídeo lliçó, on hi ha molta informació que no s'arriba a recordar, com per exemple:



Varies anècdotes explicades per companyes de classe han donat suport a aquesta teoria i han deixat veure que el vídeo lliçó tot i no ser una bona eina de treball a l'aula, és una eina molt utilitzada per els professors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada